KSSS Lökholmen Gästhamn

KSSS Lökholmen Gästhamn

Lökholmen - Sandhamns granne - skärgårdens populäraste utflyktsmål

Alla vet inte att namnet på ön som i folkmun kallas Sandhamn egentligen är Sandön. Sandhamn är hamnen på öns norra del där hotellen, restaurangerna och affärerna ligger. Trots sitt läge längst ut i det yttersta havsbandet är Sandön en levande ö året om. Idag är ett drygt hundratal människor bofasta på ön. Här finns förutom hotell, restauranger, Westerbergs Livs, butiker, med mera.
Sist men inte minst KSSS traditionsrika seglarcentrum i Stockholms yttersta skärgård har unika möjligheter för havskappsegling. På Sandhamn, Lökholmen och Telegrafholmen driver KSSS gästhamnar med plats för över 400 båtar! Välkommen!

Gästplatser

På Lökholmen finns plats för ca 200 båtar. Den första delen, Trollsundet, som under högsommaren i första hand är reserverad för KSSS medlemmar, rymmer upp till 90 båtar och här finns möjlighet att ansluta båten till landström mot avgift. I Trollsundet sker tilläggning antingen med mooringlina, boj eller Y-bom.
Det är förbjudet att ankra i Trollsundet, då ankare kan fastna samt skada de befintliga mooringlinorna.  Observera att Y-bommarna på södra sidan av Trollsundet är förhyrda platser, kontakta därför hamnpersonalen innan ni väljer att angöra på några av dessa platser. Om man följer den norrgående kanalen från Trollsundet kommer man in i Kroksöfladen där det ryms cirka 110 båtar. Här sker angöring med ankare.
Observera att kanalen har ett minsta djup på 2.0 meter vid medelvattenstånd.

Förtöjning

I Trollsundet sker förtöjning antingen med mooringlina, akterförtöjning med boj eller Y-bom. Det finns även en plats för förtöjning längsmed kajen. Kontakta hamnpersonalen innan ni väljer denna plats.
I Kroksöfladen sker förtöjning med ankare mot bryggan som går längsmed klipporna eller mot pontonbryggan.

Passbåt till Sandhamn

Under högsäsong avgår passbåten mellan Lökholmen och Sandhamn varje heltimme mellan 09.00-22.00. Fredag och lördag körs även natturer klockan 00.00 samt 02.00. Söndagar går sista turen 21.00. Utöver dessa tider finns möjlighet att beställa extra turer till en kostnad av 400 kronor. För att beställa; kontakta hamnpersonalen på Sandhamn på nummer 0702132068.

Kontakta gästhamnen

Hamnkontor Lökholmen: 070-213 20 66, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hamnkontor Sandhamn: 08-571 532 85, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Dusch | WC | El | Färskvatten | Livsmedel | Restaurang | Lokaltrafik | Drivmedel

Adress

  • Adress: Kungliga Svenska Segel Sällskapet
  • Område: Lökholmen, Sandhamn

Kontakt

  • Telefon: +46 8-571 532 85
  • Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.